Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Oraşul Arad, candidat la titlul de Capitală Verde a Europei 2018
Comisia Europeană a anunţat numele celor şapte oraşe europene care candidează la statutul de Capitală Verde a Europei 2018, printre acestea numărându‑se şi municipiul Arad. Celelalte oraşe candidate sunt Gent (Belgia), Nijmegen (Olanda), s‑Hertogenbosch (Olanda), Talin (Estonia), Umeĺ (Suedia) şi capitala Poloniei - Varşovia. Reprezentanţii municipalităţii Aradului îşi susţin punctele forte „din transportul în comun, producerea de energie regenerabilă, calitatea apei potabile din Arad şi îmbunătăţirea radicală a calităţii aerului faţă de poluarea ce exista în anii â90 etc.”. Totodată, Aradul se pregăteşte de inaugurarea, la finele acestui an, a celei mai mari reţele de piste de biciclete din România, de 135 de kilometri, după investiţii de peste şapte milioane de euro. „În aprilie 2016 vor fi anunţate oraşele finaliste, iar în iunie 2016 juriul va anunţa oraşul câştigător pentru 2018, în cadrul ceremoniei de decernare a premiului Capitala Verde a Europei de la Ljubljana, Slovenia”, a spus Gheorghe Falcă, primarul oraşului Arad, citat de Agerpres.
Competiţia pentru titlul de Capitală Verde a Europei 2018 este o iniţiativă a Comisiei Europene adresată oraşelor cu peste 100.000 de locuitori care doresc să se dedice unor obiective ambiţioase pentru sporirea calităţii mediului şi dezvoltarea durabilă. Titlul se acordă în fiecare an unui oraş care se remarcă prin eforturile depuse pentru o viaţă urbană ecologică şi care poate astfel să constituie un exemplu pentru alte localităţi, îmbunătăţind în ansamblu mediul de viaţă al locuitorilor săi, prin activităţi concrete.