Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Organisme modificate genetic ascunse în alimentaţie

Organisme modificate genetic ascunse în alimentaţie

Data: 17 Feb 2010

Legislaţia europeană impune menţionarea prezenţei de OMG-uri în produsele alimentare. Pragul de la care menţiunea este obligatorie, de (0,9%), nu este prezentă pe majoritatea alimentelor care le conţin, explică publicaţia „LâEspresso“. De altfel, adaugă săptămânalul italian, cerealele modificate genetic - soia şi porumbul - fac parte de mult timp din regimul alimentar al animalelor de crescătorie „şi se regăsesc astfel în unele produse ştampilate denumite de origine controlată, precum Parmezanul sau şunca San Daniele, fără nici o obligaţie de a menţiona ceva“. O alegere necesară, după părerea sindicatelor agricultorilor, deoarece „satisface cererea crescătoriilor şi costă între 20% şi 30% mai puţin decât alimentele convenţionale“. Aceste sindicate denunţă „paradoxul“ potrivit căruia „importul de porumb şi soia modificate genetic şi utilizarea în filiera alimentară de produse derivate din acestea sunt permise, dar nu şi cultura lor“. Astfel, „se regăsesc urme de OMG-uri în sandvişuri, băuturi din soia, fulgi de cereale, făină, paste, suplimentele alimentare şi chiar şi în tofu, atât de popular în magazinele alimentare bio“.