Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Pâinea se păstrează în pungi de hârtie

Pâinea se păstrează în pungi de hârtie

Data: 06 Mai 2008

Atât pâinea, cât şi pastele făinoase pot fi recunoscute dacă nu sunt bune pentru consum, astfel:

- Pâinea trebuie să aibă suprafaţa lucioasă, galben-aurie, să nu fie deformată sau aplatizată şi nici murdară pe faţa inferioară. O pâine proaspată şi corespunzător realizată, după o uşoară apăsare revine la forma iniţială. Sortimentele de pâine realizate din făina integrală sunt surse importante de vitamina B2.

- Nu păstraţi pâinea caldă în pungi din material plastic, ci în săculeţe sau prosoape de pânză.

- Dacă la ruperea pâinii apar fire mucilaginoase sau miezul are în centru o zona mai închisă la culoare, umedă şi sfărâmicioasă, cu miros dezagreabil, înseamnă că este contaminată cu Bacilus Mezentricus şi este improprie consumului uman.

- Pâinea şi produsele de panificaţie necoapte, mucegăite, acrite, fermentate, amare, atinse de boli parazitare sau care la masticare prezintă scrâşnituri datorită impurităţilor minerale, sunt improprii consumului uman.

- Termenul de valabilitate al pâinii este de 24 de ore de la coacere.

- Făina are culoare albă, până la alb-gălbui, miros plăcut, specific, gust puţin dulceag.

- Nu se admite miros de mucegai, de încins sau alt miros străin, gust amar, acru, scrâşnet la mestecare (datorat impurităţilor minerale), prezenţa insectelor.