Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Pakistanul este cuprins de un val de violenţe religioase
Peste 60 de persoane au fost ucise, sâmbătă şi duminică, în nord-vestul Pakistanului, în atacuri sinucigaşe îndreptate împotriva forţelor de securitate. Responsabili pentru aceste masacre sunt militanţii pro-talibani din regiunea Waziristan-ul de Nord, care au denunţat armistiţiul încheiat cu guvernul în luna septembrie. Mii de soldaţi au fost trimişi în nord-vestul ţării ca răspuns la temerile că asaltul recent asupra Moscheii Roşii din Islamabad a declanşat un „război sfânt“. Mulţi dintre radicalii islamişti care se baricadaseră în moschee au fost ucişi, iar militanţii au cerut răzbunarea acestora.
În faţa acestei escaladări a violenţelor, Casa Albă şi-a exprimat sprijinul deplin pentru autorităţile din Pakistan, în confruntarea acestora cu militanţii islamişti. Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui George Bush, Stephen Hadley, a declarat că armistiţiul dintre autorităţile pakistaneze şi militanţi nu a funcţionat aşa cum ar fi dorit preşedintele Pervez Musharraf şi Statele Unite. De asemena, ziarul „New York Times“ a anunţat că guvernul american intenţionează să ofere 750 de milioane de dolari în următorii 5 ani regiunilor tribale din Pakistan pentru a sprijini lupta împotriva Al-Qaida şi a militanţilor islamişti protalibani. Dar, potrivit cotidianului american, există preocupări în legătură cu riscurile pe care le presupune vărsarea unei sume atât de importante acestor zone tribale de la frontiera cu Afganistanul, unde o supraveghere deplină este imposibilă. Unul dintre autorii acestui proiect al Agenţiei americane pentru dezvoltare internaţională a avertizat că „gravele deficienţe administrative“ din zonele tribale vor face practic imposibilă furnizarea unui ajutor de durată.