Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Patru ani într-un loc de muncă
Rata mare de fluctuaţie a angajaţilor este una dintre principalele probleme cu care se confruntă companiile din România, în condiţiile în care românii rămân, în medie, patru ani într-un loc de muncă, după care aleg să facă o schimbare de carieră. Numărul mare de locuri de muncă disponibile în piaţă, dar şi creşterea aşteptărilor pe care le au candidaţii de la un loc de muncă au dus la o scădere dramatică a timpului mediu petrecut de un angajat în aceeaşi companie, arată un studiu eJobs.
Cele mai frecvente mutări au loc pe segmentul angajaţilor tineri, adică aceia născuţi în perioada 1980-1995 (Generaţia Millenial), în cazul cărora angajatorii ar trebui să se aştepte la o plecare după 2,7 ani petrecuţi în cadrul companiei. Semnificativ mai stabili sunt angajaţii din Generaţia X, adică aceia care au între 38 şi 48 de ani. În medie, ei petrec 4,2 ani la un loc de muncă.