Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Peste un miliard de tone de alimente risipite în fiecare an

Peste un miliard de tone de alimente risipite în fiecare an

Data: 13 Septembrie 2013

La nivel mondial, în fiecare an se risipesc un miliard de tone de alimente, producând costuri economice directe de 750 de miliarde de dolari, a estimat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), informează Agerpres citând AFP. De asemenea, studiul mai relevă că în fiecare an hrana produsă, dar neconsumată necesită un volum de apă echivalent cu debitul anual al râului Volga şi este responsabilă pentru adăugarea a 3,3 miliarde de tone de gaze de seră în atmosfera planetei. Risipa de alimente are loc în fazele de producţie, transport, după recoltă şi stocare, respectiv în fazele de procesare, distribuţie şi consum. Numai în China, Japonia şi Coreea de Sud sunt risipite anual aproape 200 de kilograme de legume şi cereale pe cap de locuitor, în timp ce industria cărnii are un impact negativ deosebit asupra mediului în America de Nord şi America Latină. Printre soluţiile înaintate de FAO se numără echilibrarea producţiei, redirecţionarea alimentelor spre consumul animalelor atunci când se înregistrează surplus, respectiv reciclarea şi recuperarea energiei şi elementelor nutritive.