Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Platformă europeană pentru combaterea risipei alimentare

Platformă europeană pentru combaterea risipei alimentare

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 03 August 2016

Comisia Europeană (CE) a lansat luni o nouă platformă pentru a lupta împotriva risipei alimentare, platformă ce reuneşte 70 de organizaţii şi este centrată pe prevenirea risipei pe lanţul valoric alimentar, pe cooperarea intersectorială şi promovarea de bune practici, relatează agenţia EFE. Vor face parte din această platformă statele membre, așadar inclusiv România, Comitetul Regiunilor, Comitetul Economic şi Social European, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), Programul Naţiunilor Unite pentru Mediul Înconjurător şi 37 de organizaţii selectate de CE. Printre aceste entități se numără și Organizaţia europeană a consumatorilor, Asociaţia Europeană a Laptelui (EDA), cooperative precum COPA - Cogeca, Federaţia Europeană a Băncilor de Alimente (FEBA) etc. Reprezentanții CE au informat, printr-un comunicat, că aceste organizaţii au fost selectate pentru „experienţa în prevenirea risipei, capacitatea de a influenţa grupuri de interes şi derularea de activităţi relaţionate cu lanţul valoric alimentar“. Potrivit Comisiei, anual se aruncă în jur de 88 milioane tone de mâncare la nivelul Uniunii Europene.