Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
PNŢCD a rămas fără ultimul său mare simbol
Fostul preşedinte al PNŢCD, Ion Diaconescu, a decedat marţi seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat, recent, la Institutul de Cardiologie "C. C. Iliescu" Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac. Ca şi fostul mare lider ţărănist, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu a avut o viaţă marcată de destinul Partidului Naţional Ţărănesc, partid pe care l-a urmat, indiferent dacă formaţiunea s-a aflat la putere, în opoziţie, în ilegalitate sau în anonimatul de după anul 2000.
Directorul medical al Institutului "C. C. Iliescu", Şerban Bubenek, a declarat că "Ion Diaconescu era acasă, a mâncat, s-a aşezat pe canapea şi a murit". Ion Diaconescu s-a născut la 25 august 1917, în comuna Boţeşti, judeţul Argeş, în familia unui preot. A absolvit Liceul "Mihai Viteazu" din Bucureşti (1936), iar în 1942 cursurile Facultăţii de Electromecanică, din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. Între anii 1942-1947, a lucrat ca inginer în cadrul Ministerului Economiei Naţionale. În activitatea sa profesională şi politică a intervenit o întrerupere de 17 ani (1947-1964), timp în care a fost arestat şi deţinut politic pentru activitatea desfăşurată în cadrul Partidului Naţional Ţărănesc. După eliberarea din închisoare, nu i s-a mai permis să ocupe decât posturi de inginer în întreprinderi de mică importanţă. Din decembrie 1989, a ocupat funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), iar între 1996-2000 a fost preşedintele PNŢCD.