Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Pompierii ieşeni au primit Drapelul de Luptă
Înaintea înmânării simbolice a Drapelului de Luptă, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, slujba de binecuvântare şi sfinţire a drapelului.
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza“ au primit astăzi Drapelul de Luptă, în cadrul unui ceremonial fastuos, care s-a organizat pe pietonalul Ştefan cel Mare. Evenimentul s-a desfăşurat în contextul împlinirii a 180 de ani de la înfiinţarea, la Iaşi, a primei unităţi militare de pompieri şi a zece ani de când, prin unirea cu Inspectoratul de Protecţie Civilă, Grupul de Pompieri a fost transformat în inspectorat.
Înaintea înmânării simbolice a Drapelului de Luptă, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a oficiat, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, slujba de binecuvântare şi sfinţire a drapelului.
Citirea decretului prezidenţial de acordare a Drapelului de Luptă a fost făcută de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Un moment mult aşteptat şi aplaudat de publicul prezent la eveniment l-a reprezentat, apoi, defilarea personalului IJSU şi a tehnicii aflate la dispoziţia acestuia.
Drapelul de Luptă al unităţii este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El reprezintă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate naţională şi tradiţiile de luptă ale unităţii, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.