Ordonanța adoptată de Guvern la 30 decembrie 2024 include și măsuri care privesc agricultura și industria agroalimentară. Printre acestea se numără: eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din cele
Pregătiri la Sulina pentru primirea turiștilor
Sulina, singurul oraş din Delta Dunării, începe sezonul estival cu o acţiune de ecologizare a plajei de la Marea Neagră, organizată la sfârșitul acestei săptămâni, ca în fiecare an, de Asociaţia „Cu drag din Sulina”. Și pensiunile din zonă sunt în febra pregătirilor și anunţă că au un grad de ocupare de 80% în perioada sărbătorilor pascale.
„Până în momentul de faţă, pentru Paşte, avem un grad de ocupare de 80%. Stăm bine. Începând cu luna mai, până la finele lunii octombrie, suntem într-un echilibru de 50% grad de ocupare”, a declarat, pentru Agerpres, Dragoş Ioniţă, administratorul unei unităţi de cazare din Sulina, potrivit căruia un pachet de trei nopţi cu demipensiune şi masa de Paşti costă 800 de lei de persoană, la care se adaugă 200 de lei transferul de la Tulcea la Sulina şi retur.
Tot mai mulţi turişti aleg cel mai estic oraş al Uniunii Europene ca destinaţie de vacanţă, susține Ştefan Ivanov, reprezentantul unei societăţi care organizează excursii cu barca la Sulina. „Avem rezervări inclusiv pentru august şi septembrie. Minivacanţele sunt la capacitate maximă”, spune acesta. Cea mai solicitată excursie cu barca rapidă este cea dintre Sulina şi vărsarea Dunării în mare de la apusul soarelui, care costă 70 de lei şi include în traseu atât epavele din mare, cât şi golful Musura.
Însă turiștii care vor să cunoască Delta cu adevărat aleg tururile „slow motion”, în ambarcațiuni fără motor, iar aceștia nu sunt deloc puțini, a afirmat ghidul de activităţi outdoor, Călin Ene. Cea mai cerută excursie cu caiacul este recomandată începătorilor; are în traseu golful Musura, durează 3-4 ore şi costă între 150 și 200 de lei, în funcţie de numărul de persoane din grup. (C. Z.)