Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Preţuri de primăvară la Piaţa Obor

Preţuri de primăvară la Piaţa Obor

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Corneliu Ciocan - 21 Martie 2013

Aglomeraţia este mare în Piaţa Obor. Sute de cumpărători se perindă prin faţa celor câteva sute de tarabe, chiar dacă este zi de lucru. Vă prezentăm preţurile din această săptămână din piaţa amintită, cea mai ieftină din Bucureşti, după cum se ştie. 

 La mai toate produsele, preţurile sunt ceva mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut.  De mare trecere se bucură verdeţurile de sezon. Ceapa verde costă 1 leu legătura. Se pot lua şi trei legături cu 2 lei. Usturoiul verde costă 1,5 lei, iar cel uscat, 10 lei kilogramul. Urzicile costă şi 15 lei kilogramul sau 5 lei punga de plastic plină. Leurda, ştevia şi untişorul sunt la 1 leu legătura, la fel mărarul şi pătrunjelul verde. Ridichile roşii se vând cu 1 sau 2 lei legătura, în funcţie de mărime. Salata verde costă 2,5 lei căpăţâna, dacă este din import, şi 1,5 lei, dacă e autohtonă. Prazul se vinde cu 3 sau 4 lei kilogramul. Spanacul proaspăt se poate cumpăra cu 4 lei kilogramul. Celelalte legume au preţuri “de iarnă”.  Roşiile costă între 6 şi 8 lei, ardeii, între 8 şi 11 lei, castraveţii, între 6 şi 8 lei, vinetele 10 lei, iar andivele 11-12 lei kilogramul. Ardeii iuţi ajung la 5 sau 6 lei kilogramul. Varza este cam scumpă în comparaţie cu anul trecut, adică 2,5-3 lei kilogramul, iar cea roşie, 4 lei kilogramul. Sfecla roşie costă şi ea 2,5 lei kilogramul. Morcovii au preţul între 2,5 şi 3 lei kilogramul, iar albitura 6-7 lei. Cartofii au preţuri care variază între 2 şi 3 lei. Ceapa albă şi cea roşie sunt şi ele la mare căutare. Prima se vinde cu 2,5, iar cealaltă cu 4 lei kilogramul. Fasolea uscată costă între 9 şi 11 lei kilogramul. A apărut şi mazărea verde păstăi la 10 lei kilogramul. Ridichile negre costă 5 lei, iar guliile 6 lei kilogramul. Dovleceii costă 6 lei, iar conopida a ajuns la 6 lei/kg.  Legăturile de cimbru, busuioc, salvie, tarhon sau mentă uscată se vând cu 2 lei. Broccoli se poate cumpăra cu doar 2 lei bucata sau 6 lei kilogramul. Ciupercile de cultură, în funcţie de mărime şi calitate, costă între 6 şi 11 lei kilogramul. Varza murată se vinde cu 2 sau 3 lei kilogramul, în funcţie de mărime. Castraveţii muraţi costă 5 lei kilogramul, iar gogoşarii la oţet 8 lei. Măslinele, un aliment căutat în această perioadă, se vând cu preţuri cuprinse între 13 şi 23 de lei kilogramul, în funcţie de calitate. Mălaiul costă 3-3,5 lei. Borşul de putină se vinde cu 2 lei litrul. Grâul pentru colivă costă 8 lei un kilogram, spre deosebire de cel neales, care a rămas la 2 lei kilogramul.  
 
Miezul de nucă este 30 de lei kilogramul sau 15 lei suta de grame de nuci întregi. Prunele uscate sau afumate sunt de găsit la 9 sau 10 lei kilogramul. Preţurile pentru mere încep de la 1,5 şi ajung până la 5 lei pentru un kilogram, iar perele pot ajunge, în funcţie de calitate, de la 6 la 8 lei. Gutuile au rămas la preţul de anul trecut, adică la 6 lei. Strugurii din import se vând cu 10 lei. Bananele calitatea I costă 6 lei kilogramul, portocalele şi mandarinele se vând cu 4-5 lei, lămâile au ajuns la 6 lei kilogramul, iar căpşunile din Spania au preţuri exotice: 20-22 de lei caserola de ½ kg. Dacă doriţi să vă îndulciţi, trebuie să daţi 30 de lei pe 1 kg de miere de albine.