Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Prima zi de şcoală, o provocare pentru părinţi
Pregătirea psihică a copilului înainte de prima zi de şcoală este foarte importantă. Specialiştii recomandă să explicaţi copilului în ce constă prima zi de şcolar. Chiar şi aspectele negative, precum reacţia unor copii care pot plânge, care se pot manifesta prin supărare, refuz de a vorbi sunt utile pentru pregătirea copilului. Este foarte bine să-l încurajaţi asupra faptului că învăţătorul îi va ajuta să se cunoască şi să se integreze în noul grup.
Alegerea unui ghiozdan potrivit îl ajută pe termen lung să nu aibă dureri de spate sau afecţiuni ale coloanei. Dacă alegeţi un ghiozdan pe role, aveţi în vedere că, în unele situaţii, copilul va trebui să îl urce pe scări, fapt care s-ar putea să îi creeze probleme. În cazul în care îl veţi duce cu maşina personală, copilul trebuie să ştie că este important să poarte centura de siguranţă. Dacă transportaţi şi alţi şcolari adolescenţi, este bine să nu îi lăsaţi să mănânce, să bea, să trimită mesaje pe telefon pentru a evita să vă distragă atenţia şi să riscaţi un accident de maşină. Dacă şcoala este aproape, este foarte important să îi explicaţi principalele reguli de traversare a străzii. Momentul în care decideţi că şcolarul poate merge singur la şcoală trebuie să aibă în vedere capacitatea sa de a se descurca singur la trecerea străzii şi de a-şi lua măsurile de precauţie chiar şi faţă de biciclete. Alimentaţia la şcoală este foarte importantă. Trebuie să îi asiguraţi, prin pachetul de prânz, aportul necesar de vitamine şi proteine. Masa de dimineaţă este esenţială. Oferiţi-le la şcoală fructe pentru a mânca în pauze. Igiena înainte de masă este foarte importantă. Stabilirea programului de lecţii şi activităţilor extraşcolare este necesară pentru a găsi timp pentru toate activităţile copilului şi pentru a-i asigura acestuia programul de somn necesar. E important, de asemenea, să stabiliţi un program de pauze, de acces la televizor şi la computer. Check-listurile, orarul clar făcut şi mereu la vedere sunt de ajutor atât pentru copii, cât şi pentru părinţi.