Aproape 150.000 de contribuabili au notificat intenţia de a beneficia de amnistia fiscală, majoritatea persoane fizice, potrivit datelor de săptămâna trecută ale Guvernului. Termenul de aplicare a amnistiei
Prioritățile României la summitul NATO
Summitul care marchează împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea NATO a început marţi la Washington, cu manifestările aniversare, urmate de lucrările propriu-zise, programate ieri și astăzi, care se vor finaliza cu adoptarea Declaraţiei oficiale a reuniunii.
România, care este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis pentru ultima oară, are o serie de obiective clare aprobate în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de luna trecută, a transmis Administraţia Prezidenţială. Acestea sunt reconfirmarea importanţei strategice a Mării Negre pentru securitatea euroatlantică, asigurarea apărării înaintate pe flancul estic şi respectiv consolidarea prezenţei aliate în România, precum şi o nouă abordare a NATO care să vizeze măsuri de îngrădire a comportamentului agresiv al Rusiei. De asemenea, România îşi doreşte susţinere pentru un pachet consistent în sprijinul Ucrainei și pentru un angajament ferm al NATO faţă de partenerii vulnerabili, în special Republica Moldova.
Marți, preşedintele Klaus Iohannis a semnat alături de liderii din SUA, Țările de Jos, Italia și Germania o declaraţie comună privind întărirea apărării aeriene a Ucrainei, a informat Casa Albă. „Astăzi anunţăm că, împreună, furnizăm Ucrainei sisteme de apărare aeriană strategice, inclusiv baterii Patriot donate de SUA, Germania şi România, componente Patriot donate de Olanda şi alţi parteneri pentru operarea unei baterii Patriot suplimentare şi un sistem suplimentar SAMP-T donat de Italia”, se arată în declarație.
Ieri, șeful statului român a participat la lucrările summitului, iar seara, la Casa Albă, alături de liderii celorlalte state membre, la un dineu organizat de preşedintele Joe Biden, potrivit Agerpres. (C. Z.)