Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Proiect social implementat de liceenii din Sibiu
În cadrul Săptămânii Educaţiei Globale, un amplu program ce se desfăşoară în şcolile din întreaga ţară în perioada 17-21 noiembrie, a avut loc la Sibiu un proiect social dedicat elevilor de liceu şi de gimnaziu. Desfăşurat în parteneriat cu Departamentul social de la Arhiepiscopia Sibiului, proiectul a atras peste 100 de elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din oraş.
În cele cinci zile din cadrul Săptămânii Educaţiei Globale, care în acest an are tematica securităţii alimentare, elevii participă la mai multe activităţi extraşcolare, menite să aducă informaţii preţioase şi să educe tinerii în spiritul civic. Proiectul implementat în România îşi are originile în iniţiativa Consiliului Europei, care îndeamnă ţările Uniunii Europene să implementeze acest program încă de la şedinţa din 1999, de la Strasbourg. Principalul obiectiv al proiectului este reducerea sărăciei şi eliminarea excluderii sociale.
La Sibiu, elevii au posibilitatea să beneficieze de ample activităţi eductive din cadrul acestui proiect, multe dintre ele fiind organizate în parteneriat cu alte instituţii. Este şi cazul Proiectului „Dăruieşte aproapelui din puţinul tău!“, organizat la Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară
Prima parte a proiectului a avut ca beneficiari direcţi chiar pe elevii liceului sibian. Reprezentanţi ai Departamentului social de la Arhiepiscopia Sibiului, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, cât şi ai Agenţiei Naţionale Antidrog au susţinut la Colegiul Tehnic o sesiune de informare, cu privire la siguranţa alimentaţiei.
Punctul culminant al proiectului a avut loc miercuri, 19 noiembrie, prin acţiunea socială pusă tot sub egida „Dăruieşte aproapelui din puţinul tău!“. Cei 100 de tineri liceeni au făcut prăjituri pe care le-au dăruit copiilor de la Şcoala Gimnazială din Turnu-Roşu, judeţul Sibiu.
„Această acţiune a avut ca obiectiv principal sensibilizarea şi implicarea tinerilor liceeni în acţiunea de sprijin social faţă de semenii lor“, a spus coordonatoarea proiectului, prof. Cornelia Popa.
Binecuvântare pentru elevi
La şcoala din Turnu-Roşu au fost prezenţi şi reprezentanţii Departamentului social de la Arhiepiscopia Sibiului, care au oferit la rândul lor mai multe daruri copiilor, au oficiat o slujbă religioasă şi i-au binecuvântat pe copii. Micuţii au primit iconiţe, cărţi de rugăciune, iar cadrele didactice au primit un mesaj de binecuvântare şi de încurajare din partea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.
„Ne bucurăm că am reuşit să realizăm astăzi, alături de elevii de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Sibiu o activitate ce-şi propune sensibilizarea oamenilor privind problematica sărăciei în comunităţile noastre. Copiii de la Turnu Roşu au primit atât din partea Colegiului Tehnic amintit, cât şi din partea Arhiepiscopiei Sibiului produse de patiserie şi dulciuri“, ne-a spus inspectorul social Marius Tamaţchi.
În perioada următoare, reprezentanţii Departamentului social de la Arhiepiscopia Sibiului vor merge şi în alte licee, unde vor susţine sesiuni de informare cu privire la securitatea alimentaţiei şi la menţinerea sănătăţii.