Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Protestul poliţiştilor
Poliţiştii au început, ieri, protestele şi au redus activitatea, astfel că nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi şi nu mai dirijează circulaţia, motivând că sunt plătiţi doar 75%, situaţie în care au anunţat că îşi vor limita activitatea "tot la 75%".
Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC) precizează, prin intermediul unui comunicat, că limitarea activităţii serviciilor poliţieneşti "nu este îndreptată împotriva Statului şi nici a cetăţenilor, ci reprezintă o luare de atitudine faţă de subfinanţarea poliţiei şi faţă de alterarea relaţiilor de muncă din interiorul instituţiei". "Protestul poliţiştilor izvorăşte din tensiunile mari care s-au acumulat în unităţile de poliţie, în urma reducerii şi anulării mai multor drepturi salariale şi, totodată, prin menţinerea unui management ostil faţă de personal, care impune, indiferent de consecinţe, munca forţată şi neplătită în sistemul de ordine publică", se arată în comunicat. Liderul Sindicatului Prolex filiala Bistriţa, Adrian Crăciunescu, a declarat, ieri, că poliţiştii nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia, dar se vor ocupa doar de cazurile cele mai urgente. "Nu suntem absurzi să nu dăm curs cererilor primite prin 112, fiindcă vin din partea celor aflaţi în necaz. În rest, fiecare va proceda aşa cum crede de cuviinţă ca să îşi manifeste nemulţumirea faţă de situaţia de acum", a declarat Adrian Crăciunescu. Şi poliţiştii de frontieră şi-au anunţat participarea la proteste, prin intensificarea controalelor în punctele de trecere a frontierei, avertizând că din această cauză ar putea creşte timpii de aşteptare. Sindicaliştii organizează acţiuni "în cascadă" Liderii sindicali anunţă o schimbare a strategiei de proteste la adresa Guvernului, prin organizarea zilnică a unor acţiuni în toată ţara. "Am încercat să facem acţiuni în cascadă, numite acţiuni perlate, şi, din această perspectivă, fiecare confederaţie şi-a stabilit graficul propriu de acţiuni, în funcţie de revendicările generale ale tuturor, dar şi după cele specifice", a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.