Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Recomandări pentru amenajarea unei debarale
Amenajarea sau reamenajarea debaralei acum, în prag de iarnă, este un lucru mai mult decât necesar. Potrivit sfaturilor celor de pe acasa.ro, trebuie procedat metodic. După ce se scoate tot din interior, trebuie făcute verificări la uşi, la instalaţia electrică, la aerisire, la pereţi (dacă au igrasie), la vopseaua de pe elementele de lemn. Apoi se trece la reparaţii pentru remedierea deficienţelor. Dacă pereţii debaralei sunt din lemn, şi aceştia trebuie vopsiţi, la anumite intervale de timp.
Pentru exploatarea la maximum a spaţiului este indicată compartimentarea pe categorii. Rafturile şi sertarele trebuie să fie plasate la o înălţime medie pentru facilitarea accesului. Păstrarea ordinii se poate face prin inscripţionarea fiecărei cutii depozitate. De asemenea, se poate plasa aici şi un suport special pentru sticle pentru depozitarea băuturilor alcoolice.
Se mai poate de asemenea amenaja spaţiul pentru o debara mixtă: conserve şi obiecte de uz casnic. Pe pereţii acesteia se aşază dulapuri şi etajere de diferite dimensiuni, păstrând astfel o porţiune liberă pentru a permite accesul unei persoane în interior. Spaţiul trebuie să fie foarte bine izolat şi aerisit, pentru a evita pătrunderea aburilor din bucătărie. Aici se pot depozita lăzile cu fructe şi legume, conservele şi proviziile alimentare, eliberând astfel spaţiul din dulapurile de bucătărie. De asemenea, se pot rezerva câteva rafturi pentru depozitarea produselor de curăţat sau a detergenţilor. Acestea trebuie ferite bine de restul alimentelor pentru a evita contaminarea. În cutii din carton sau material plastic se pot ambala multe din obiectele de care este nevoie numai în anumite ocazii. Astfel se pot păstra: genţi de voiaj sau poşete, mobilierul pliant sau de picnic, perne, podoabele de Crăciun, aspiratorul, haine şi încălţăminte de extrasezon.
O altă variantă poate fi aceea a dulapului de haine. Dacă debaraua se află în apropierea uşii de acces în apartament, se poate folosi în locul cuierului de haine. Este nevoie de o bară pentru umeraşe şi de câteva rafturi.