Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Recomandări pentru amenajarea unei debarale

Recomandări pentru amenajarea unei debarale

Un articol de: Corneliu Ciocan - 10 Octombrie 2013

Amenajarea sau reamenajarea debaralei acum, în prag de iarnă, este un lucru mai mult decât necesar. Potrivit sfaturilor celor de pe  acasa.ro, trebuie procedat metodic. După ce se scoate tot din interior, trebuie făcute verificări la uşi, la instalaţia electrică, la aerisire, la pereţi (dacă au igrasie), la vopseaua de pe elementele de lemn. Apoi se trece la reparaţii pentru remedierea deficienţelor. Dacă pereţii debaralei sunt din lemn, şi aceştia trebuie vopsiţi, la anumite intervale de timp.

Pentru exploatarea la maximum a spaţiului este indicată compartimentarea pe categorii. Rafturile şi sertarele trebuie să fie plasate la o înălţime medie pentru facilitarea accesului. Păstrarea ordinii se poate face prin inscripţionarea fiecărei cutii depozitate. De asemenea, se poate plasa aici şi un suport special pentru sticle pentru depozitarea băuturilor alcoolice.

Se mai poate de asemenea amenaja spaţiul pentru o debara mixtă: conserve şi obiecte de uz casnic. Pe pereţii acesteia se aşază dulapuri şi etajere de diferite dimensiuni, păstrând astfel o porţiune liberă pentru a permite accesul unei persoane în interior. Spaţiul trebuie să fie foarte bine izolat şi aerisit, pentru a evita pătrunderea aburilor din bucătărie. Aici se pot depozita lăzile cu fructe şi legume, conservele şi proviziile alimentare, eliberând astfel spaţiul din dulapurile de bucătărie. De asemenea, se pot rezerva câteva rafturi pentru depozitarea produselor de curăţat sau a detergenţilor. Acestea trebuie ferite bine de restul alimentelor pentru a evita contaminarea. În cutii din carton sau material plastic se pot ambala multe din obiectele de care este nevoie numai în anumite ocazii. Astfel se pot păstra: genţi de voiaj sau poşete, mobilierul pliant sau de picnic, perne, podoabele de Crăciun, aspiratorul, haine şi încălţăminte de extrasezon.

O altă variantă poate fi aceea a dulapului de haine. Dacă debaraua se află în apropierea uşii de acces în apartament, se poate folosi în locul cuierului de haine. Este nevoie de o bară pentru umeraşe şi de câteva rafturi.