Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Recomandările autorităţilor la început de an şcolar
Ghidurile metodologice pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul şcolilor au fost elaborate pe fiecare nivel de învăţământ: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Acestea cuprind recomandări pentru selectarea și aplicarea scenariilor, organizarea orarului şi impactul asupra curriculumului. Totodată, au fost eliminate declaraţiile pe propria răspundere.
Autorităţile se pregătesc pentru începerea anului şcolar, astfel că ministrul educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că ghidurile metodologice pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul şcolilor au fost elaborate pe fiecare nivel de învăţământ: preşcolar, primar, gimnazial, liceal. „Avem ghiduri pentru educaţie timpurie, ghiduri pentru învăţământ preşcolar, dar şi pentru primar, gimnazial, liceal, vocaţional, învăţământ profesional şi tehnic şi, nu în ultimul rând, pentru învăţământul special. Sunt repere metodologice ce vin în sprijinul cadrelor didactice, astfel încât profesorii să poată reduce decalajele în ceea ce priveşte modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor”, a declarat ministrul Monica Anisie. De asemenea, aceasta a spus că au fost elaborate şi toate metodologiile pentru examenele naţionale organizate în anul şcolar 2020-2021.
Ministrul educaţiei și cercetării a mai anunţat deschiderea unui portal de informare - educatiacontinua.edu.ro, unde toţi cei interesaţi vor găsi informaţiile necesare privitoare la anul şcolar, precum şi înfiinţarea unei linii de telefon de tip TelVerde, pentru a răspunde tuturor întrebărilor adresate de către părinţi şi elevi.
Ministrul Monica Anisie a mai precizat că aproximativ 94.000 de profesori au fost deja formați, „iar pentru alții deja avem în derulare programe de formare”.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, ministrul Nelu Tătaru a anunţat că, la 10 septembrie, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ vor transmite comitetelor pentru situaţii de urgenţă, DSP-urilor şi inspectoratelor şcolare scenariul la care s-au hotărât să înceapă anul şcolar. „Nu va mai exista acea declarație pe propria răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem responsabilitatea acelui triaj observațional din informarea părinților sau din informarea cadrelor didactice, precum și adaptarea după un triaj observațional la un triaj epidemiologic, adică existența unui personal medical”, a declarat ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru. Totodată, ministrul a anunţat că nu vor purta mască copiii până la cinci ani, iar primordială pentru începerea şcolii în scenariul verde este distanţarea.