Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Reguli noi pentru producătorii de pâine

Reguli noi pentru producătorii de pâine

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Ziarul Lumina - 29 Octombrie 2016

Operatorii economici care comercializează pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, sunt obligaţi să afişeze la loc vizibil, uşor de înţeles, într‑o formă care să nu permită ştergerea, menţiunea „produs/din produs decongelat”. Potrivit ordinului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care a intrat în vigoare joi, comercianţii de pâine care nu respectă prevederile acestui ordin vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, sancţiunile putând include şi suspendarea activităţii, în cazul în care aceştia se opun total afişării acestor informaţii. „Şi noi facem produse congelate în ţară, realizăm circa 3.000 de tone pe lună, care se vând în ţară şi peste hotare, pentru că facem comerţ şi schimburi intracomunitare cu asemenea produse. Părerea mea este că în jur de 4‑5% din totalul pâinii care se vinde în România este congelată, restul este pâine proaspătă sau care se ambalează şi care are o valabilitate de câteva zile, până la 30 de zile. Consumul lunar de pâine este de 180.000 de tone şi este asigurat din producţia internă, la care se mai adaugă produse de panificaţie şi patiserie congelată venite din afară”, a explicat preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase, Aurel Popescu. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, în primele 5 luni din acest an, importurile de produse agroalimentare au fost dominate de produsele de brutărie, patiserie şi biscuiţi, cu o valoare de 97,1 milioane de euro.