Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială România are un puternic deficit cu produse alimentare

România are un puternic deficit cu produse alimentare

Data: 23 August 2010

România continuă să importe cantităţi importante de carne de porc, fie proaspătă, refrigerată sau congelată, numai în primele cinci luni suma cheltuită depăşind 105,25 milioane euro pentru o cantitate de 68 de mii de tone de carne de porc. De asemenea, în topul importurilor se mai află zahărul din trestie sau din sfeclă (121 de mii de tone), turte şi alte reziduuri din extracţia uleiului de soia. Toţi miniştrii Agriculturii din ultimii ani au declarat că unul dintre principalele obiective îl reprezintă reducerea importurilor de produse agroalimentare, mai ales dintre acelea pe care România le poate produce pentru asigurarea consumului intern, dar deocamdată nici un program nu s-a dovedit a fi o reuşită din acest punct de vedere, indiferent de culoarea politică a ministrului. România asigură, în prezent, doar 30 la sută din consumul de carne de porc şi în jur de 70-80 la sută la cel de pasăre, deşi, în urmă cu câţiva ani, procentele acestor producţii erau mai ridicate.