Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Românii cunosc numărul european de urgenţă
Românii se află pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte nivelul de cunoaştere a numărului unic de urgenţă 112, în timp de majoritatea europenilor nu prea ştiu încă la ce număr să sune atunci când, aflându-se într-o ţară străină, se confruntă cu o situaţie de urgenţă, relevă un sondaj Eurobarometru publicat de Comisia Europeană. Sondajul relevă că 49% din europeni, inclusiv persoane care călătoresc cu regularitate, nu ştiu că pot contacta serviciile de urgenţă la numărul 112, în ciuda eforturilor depuse de-a lungul mai multor ani. Cele mai scăzute niveluri de cunoaştere a serviciului se observă în rândul cetăţenilor din Grecia (10%) şi din Regatul Unit (18%), iar cele mai ridicate în Luxemburg (80%), România (71%), Polonia şi Bulgaria (70%).
Serviciul 112 este disponibil acum în toate statele membre ale UE, dar şi în ţări din afara UE, precum Elveţia, Muntenegru şi Turcia. Limba engleză poate fi utilizată în 25 de ţări europene pe lângă Regatul Unit, Irlanda şi Malta. Totodată, în 14 ţări se pot efectua apeluri în limba franceză (pe lângă Belgia, Franţa şi Luxemburg). În Regatul Unit, centrele care primesc apeluri de urgenţă dispun de servicii de interpretare care acoperă 170 de limbi, iar în Franţa un serviciu similar acoperă 40 de limbi.