Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Românii preferă carnea de bovine

Românii preferă carnea de bovine

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Mariana Bahcevan - 01 Iulie 2017

Sacrificările de bovine şi de păsări în unităţile industriale specializate (abatoare) au înregistrat o tendinţă ascendentă în 2016, comparativ cu anul anterior, în timp ce sacrificările de porcine, ovine şi caprine au fost în scădere. Anul trecut, sacrificările de bovine în unităţi industriale specializate, după numărul de capete, au crescut faţă de 2015 cu 29,3%, în timp ce sacrifi­cările de porcine au scăzut cu 0,1%. Faţă de 2016, producţia de carne de bovine a crescut cu 29,4%, iar cea de porcine, cu 2%, datorită creşterii greutăţii medii a porcilor sacrificaţi. Numărul de ovine şi caprine sacrificate în unităţile industriale specializate a scăzut în 2016 faţă de anul precedent cu 12,2%, scădere înregistrată și la producţia de carne de ovine şi caprine, cu 8,4%. Numărul de păsări sacrificate în abatoare s-a majorat anul trecut faţă de 2015 cu 1,8%, iar producţia de carne de pasăre a crescut cu 4,2%. Producţia principalelor produse lactate a avut o tendinţă ascendentă, cea mai mare creştere a pro­duc­ţiei fiind înregistrată la brânză (inclusiv urdă), cu 5.928 tone (+7,3%). Evoluţia cantităţii de brânză obţinută exclusiv din lapte de vacă (84,2% din producţia totală de brânzeturi) s-a menţinut în aceeaşi tendinţă ascendentă.