Ordonanța adoptată de Guvern la 30 decembrie 2024 include și măsuri care privesc agricultura și industria agroalimentară. Printre acestea se numără: eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din cele
Săracii lumii, scăpaţi de foamete cu 6 miliarde de dolari
Ţările sărace vor avea nevoie de ajutoare alimentare în valoare de circa 6 miliarde de dolari, în fiecare an, în situaţia în care preţurile alimentelor şi energiei vor rămâne ridicate, a estimat, la o conferinţă organizaţă de Guvernul olandez - preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick. El a precizat că banca încearcă să obţină miliarde de dolari suplimentari pentru a finanţa fonduri de investiţii destinate să ajute ţările în curs de dezvoltare să lupte împotriva încălzirii globale şi să faciliteze transferul tehnologiilor provenite din ţări industrializate.
Potrivit avizului său, 10 miliarde de dolari ar fi necesari, în acest an, pentru a face faţă crizei alimentare, dintre care 3,5 miliarde de dolari pentru ajutoare pe termen scurt în peste 50 de ţări, precum şi pentru asigurarea dejunurilor în unităţi şcolare. Programul alimentar mondial, care furnizează alimente populaţiilor confruntate cu foametea, ar avea nevoie de 6 miliarde de dolari, anual, ca bază permanentă, a adăugat el. „Potrivit estimărilor noastre, preţurile alimentelor vor rămâne superioare nivelurilor din 2004 până în 2012 cel puţin“ , a declarat Zoellick ziariştilor, adăugând că preţurile energiei vor rămâne, de asemenea, ridicate. El a precizat că a primit angajamente de 6 miliarde de dolari pentru fonduri necesare efectelor schimbării climatice în cursul summit-ului G8, în această săptămână, în Japonia.