Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Schimbări în clasamentul marilor economii ale lumii
Criza financiară şi frânarea globală a creşterii economice au modificat clasamentul celor mai mari economii ale lumii în funcţie de Produsul Intern Brut (PIB) exprimat în dolari, iar recesiunea va propulsa China pe poziţia a doua în lume până în 2010, în detrimentul Germaniei şi Japoniei.
SUA îşi vor păstra poziţia de cea mai mare economie a lumii, cu un PIB estimat la 14.334 de miliarde de dolari în 2008, respectiv 14.571 de miliarde de dolari în 2009, potrivit unui studiu al Centre for Economics and Business Research (CEBR), companie britanică de consultanţă şi analiză macroeconomică. Cele mai notabile modificări semnalate de CEBR pentru 2008 în clasamentul celor mai mari economii sunt trecerea Chinei pe poziţia a treia, Germania coborând pe locul patru, şi avansul Franţei cu o poziţie, pe locul cinci, în detrimentul Marii Britanii. Regatul Unit va mai pierde o poziţie şi în 2009, din cauza recesiunii şi a deprecierii severe a lirei sterline faţă de euro, urmând să fie depăşit de Italia. Japonia îşi va păstra poziţia a doua în 2009, cu un PIB estimat la 4.803 miliarde de dolari, faţă de 4.844 de miliarde de dolari în 2008, însă va fi devansată de China în 2010, care va deveni a doua mare economie a lumii.