Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Se caută soluţii pentru creşterea producţiei alimentare
▲ Din cauza producţiilor tot mai slabe, la baza cărora stau fenomenele meteorologice, secetă sau inundaţii, statele lumii sunt obligate să găsească soluţii pentru a putea hrăni o populaţie în creştere ▲ Executivul britanic a anunţat că se impune cât mai repede dezvoltarea unui plan de securitate alimentară ▲
Fermierii britanici trebuie să găsească o modalitate de a obţine culturi mai bogate sau un număr crescut de animale, folosind în acelaşi timp mai puţină apă, mai puţină energie şi mai puţine îngrăşăminte pentru a putea hrăni o populaţie în creştere. În acelaşi timp, o creştere a producţiei trebuie să afecteze din ce în ce mai puţin mediul, a anunţat, luni, Guvernul britanic, informează Reuters. Exemplele creşterii pronunţate a preţului la alimente de anul trecut, precum şi sezonul secetos sever ce a afectat Australia, demonstrează, conform autorităţilor britanice, nevoia urgentă de a dezvolta un plan de securitate alimentară pentru populaţie. „Anul trecut a fost tras un semnal de alarmă odată cu creşterea pronunţată a preţului alimentelor şi al uleiului“, a susţinut ministrul britanic al mediului, Hilary Benn. „Trebuie să regândim radical felul în care producem şi consumăm alimentele“, a mai adăugat ea. Alimentele şi agricultura s-au aflat pe un loc central în agenda politică a discuţiilor de la ultimul summit G8, desfăşurat în Italia în luna iulie, prilej cu care liderii ţărilor puternic dezvoltate au promis un ajutor de 20 de miliarde de dolari pentru agricultura ţărilor subdezvoltate, în scopul hrănirii populaţiilor sărace. Producţia mondială de alimente trebuie să crească cu cel puţin 70% până în anul 2050, pentru a face faţă unei populaţii în creştere ce ar putea ajunge să numere aproximativ 9 miliarde de oameni, în a doua jumătate a secolului al XXI-lea, conform estimărilor Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură din cadrul ONU.