Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Sfaturi pentru părinții care cumpără dulciuri

Sfaturi pentru părinții care cumpără dulciuri

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 07 Decembrie 2020

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel, atenţionează părinţii ca în această perioadă să cumpere dulciuri pentru copii numai dacă aceste produse sunt însoţite de etichete în limba română cu informații despre conținutul de coloranți, iar, în cazul ciocolatei, despre procentul de substanță uscată de cacao.

„Atenţionez părinţii care doresc să facă o surpriză cât mai plăcută copiilor lor ca, înainte de a cumpăra diverse sortimente de bomboane şi ciocolată, produse din ciocolată, produse pe bază de cacao şi grăsimi vegetale (bomboane, tablete, figurine etc.), să aibă în vedere ca toate aceste produse să fie însoţite de etichete cu elementele de identificare şi informare în limba română şi să ţină cont de următoarele recomandări: dulciurile care conţin coloranţii E110 - galben portocaliu, E104 - galben de chinolină, E122 - carmoizină, E129 - roşu allura, E102 - tartrazina, E124 - roşu ponceau etichetarea trebuie să prezinte menţiunea «poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenţia acestora». Ciocolata trebuie să conţină declaraţia privind «substanţa uscată de cacao ...% minimum», astfel încât să poată fi ales sortimentul care satisface cel mai bine gustul consumatorului”, a precizat Paul Anghel.

El susţine că pentru persoanele care suferă de alergii, eticheta oferă informaţii privind posibilele componente cu efecte alergene, denumirile acestora fiind evidenţiate în lista ingredientelor. „Dulciurile, ciocolata şi produsele pe bază de cacao (…) trebuie consumate moderat, cu responsabilitate”, a mai atenționat Anghel, citat de Agerpres. (C. Z.)