Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Sistem de alertare reciprocă privind potenţialul de risc alimentar în magazine

Sistem de alertare reciprocă privind potenţialul de risc alimentar în magazine

Data: 15 Noiembrie 2013
Marii comercianţi din ţara noastră ar putea să pună bazele unui sistem de alertare reciprocă în cazul identificării unui potenţial risc alimentar pentru sănătatea publică, propunerea venind din partea preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu. Potrivit acestuia, prin înfiinţarea unui astfel de mecanism ar putea fi redus timpul de reacţie şi diminuate în mod semnificativ repercusiunile negative asupra sănătăţii şi intereselor consumatorilor. „În gestionarea repetatelor «crize alimentare», care au afectat ţara noastră în acest an, ANSVSA a reuşit să demonteze toate acuzaţiile nefondate aduse industriei alimentare din România. Aceasta s-a datorat atât modului de organizare şi funcţionare a serviciilor veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, profesioniştilor care activează în cadrul Autorităţii, cât şi sprijinului important acordat de operatorii din industria alimentară implicaţi în aceste situaţii. Experienţa acestor cazuri a demonstrat că o reacţie cât mai rapidă în sensul soluţionării crizei diminuează semnificativ consecinţele negative ale acesteia, fie ele de natură economică, socială sau de imagine“, susţine ANSVSA, într-un comunicat. Joi, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii ANSVSA şi cei ai Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, pentru a stabili configuraţia, responsabilităţile care vor reveni fiecărei părţi implicate şi modalităţile cele mai eficiente de comunicare în cadrul acestui sistem de alertare reciprocă. (Oana Nistor)