Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Statul trebuie să înapoieze 200 de milioane de lei
Noua taxă auto va fi cu circa 25% mai mică faţă de cea actuală, iar cei care au plătit, începând din 2008, o taxă mai mare faţă de varianta redusă vor putea să ceară direcţiilor fiscale judeţene diferenţa.
Ministrul mediului şi pădurilor, Laszlo Borbely, a precizat, ieri, că valoarea totală a sumelor care trebuie returnate proprietarilor de automobile se ridică la circa 200 de milioane de lei. "Avem bani la Fondul de Mediu (pentru plata acestei diferenţe - n.r), iar recuperarea banilor nu va dura mult", a spus Laszlo Borbely. Ministrul mediului a precizat însă că nu poate da un termen de plată exact, întrucât recuperarea diferenţei depinde de numărul de cereri. "Atunci când cetăţeanul vine cu cererea, trebuie să verificăm datele, să calculăm cât trebuie să primească şi apoi i se dau banii de către administraţia fiscală din judeţul de care aparţine", a explicat Laszlo Borbely. Comisia Europeană a considerat vechea taxă discriminatorie Proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost aprobat, joi, în plenul Camerei Deputaţilor, cu 213 voturi pentru, 17 împotrivă şi 34 de abţineri. Proiectul de act normativ a fost iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, după ce Curtea Europeană de Justiţie a declarat vechea taxă auto ca fiind discriminatorie. Actul normativ, care va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial, prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, contribuabilii să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.