Ordonanța adoptată de Guvern la 30 decembrie 2024 include și măsuri care privesc agricultura și industria agroalimentară. Printre acestea se numără: eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din cele
Summitul G8 este marcat de dezacorduri şi proteste violente
Încă de la debutul său de miercuri, reuniunea G8 de la Heiligendamm, Germania, stă sub semnul dezacordurilor. Punctul central al convorbirilor este detensionarea relaţiilor ruso-americane, motiv pentru care, George W. Bush a lansat mesaje conciliante către Vladimir Putin, în legătură cu amplasarea scutului american antirachetă în Europa de Est. El a spus că riscul unui atac al Rusiei asupra Europei este practic inexistent, declaraţie întărită şi de Merkel care a subliniat că însăşi prezenţa Rusiei la summit este o dovadă că Războiul Rece a luat sfârşit.
La rândul său, Putin s-a mulţumit să afirme că este dispus să discute orice chestiune cu interlocutorii săi. Purtătorul său de cuvânt a nuanţat recentele declaraţii ameninţătoare ale acestuia, susţinând că îndreptarea focoaselor ruse spre oraşele Europei este doar una dintre posibilităţile luate în calcul de Moscova. Dezacordul domină tema pe care Merkel dorea să o impună ca punct central, şi anume eforturile de combatere a efectelor încălzirii globale, în condiţiile în care preşedintele Bush nu este de acord cu planul german de reducere la jumătate a emisiilor de gaze cu efect de seră, în următoarele patru decenii. Discuţiile dintre liderii lumii sunt însă însoţite de grave violenţe de stradă. Grupuri de extremişti cu cagule pe faţă şi îmbrăcaţi în negru au aruncat cu pietre asupra poliţiei, care a răspuns folosind bastoanele de cauciuc. Potrivit poliţiei, până în 10.000 de manifestanţi s-au aflat miercuri şi joi în jurul barierei de securitate, care interzice accesul în hotelul de lux unde se desfăşoară summitul, aşteptându-se incidente şi în continuare.