Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Superalegerile americane se încheie cu o remiză
Cea mai importantă zi a alegerilor primare din Statele Unite s-a încheiat nedecis. După o confruntare dură, în care au votat jumătate din statele americane, nici un candidat, fie democrat, fie republican, nu a reuşit să înregistreze victorii decisive. Lupta cea mai strânsă s-a dat în tabăra democraţilor, între Hillary Clinton şi Barack Obama. Prima fostă doamnă a SUA a obţinut victorii în doar 8 state, dar printre ele sunt şi cele mai importante (Masachusetts, New Jersey, New York sau California).
Rivalul său, Barack Obama a câştigat în 13 state, dar continuă să aibă şansa a doua. Imediat după anunţarea rezultatelor, Hillary Clinton s-a felicitat pentru victoria obţinută în multe „state-cheie“, dar a avertizat că nimic nu este sigur în cursa privind învestitura democrată pentru Casa Albă. La rândul său, Barack Obama a declarat că rezultatul alegerilor preliminare arată că „a venit vremea sa“ şi s-a arătat încrezător în şansele sale. În tabăra republicanilor, senatorul de Arizona, John McCain a câştigat alegerile în 9 state, în timp ce rivalul său, afaceristul Mitt Romney, a obţinut victoria în 7 state. După aflarea rezultatelor, McCain s-a bucurat alături de susţinătorii săi şi a revendicat titulatura de „favorit al Partidului Republican“. De asemenea, Mike Huckabee - fost guvernator de Arkansas - a obţinut victorii în 6 state, păstrând şanse mici pentru restul campaniei. Astfel, după un rezultat extrem de strâns în cursa pentru Casa Albă, cel mai bine pare să fi ieşit veteranul John McCain. Acesta îşi consolidează victoriile anterioare, iar în cazul unui succes în noiembrie, ar deveni cel mai vârstnic preşedinte al SUA la data învestirii oficiale (71 de ani).