Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Tabere la Mărişel şi Colibiţa pentru adolescenţii din Cluj şi Bistriţa-Năsăud
65 de adolescenţi vor merge în vacanţa intersemestrială de la începutul lunii februarie într-o tabără de iarnă la Mărişel, judeţul Cluj. Tabăra, aflată la a IV-a ediţie, este organizată de asociaţiile tinerilor şi studenţilor ortodocşi clujeni şi va avea loc în perioada 3-6 februarie.
Participanţii se vor bucura, pe parcursul a patru zile, de un program activ din care vor face parte discuţiile duhovniceşti, atelierele practice, jocurile de grup şi cele specifice de iarnă, săniuşul şi tradiţionalul foc de tabără.
Tema taberei va fi „Sfântul Porfirie Kavsokalivitul“, astfel că părintele Adrian Sântioan, care va fi preotul taberei, le va vorbi tinerilor pe parcursul celor patru zile de tabără despre viaţa, minunile şi cuvintele de învăţătură ale acestui sfânt, conform celor precizate de coordonatorul activităţilor de tineret din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, Radu Copil.
Tabăra de iarnă de la Mărişel se va încheia vineri, 6 februarie, cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie la biserica din sat.
Tabără la Colibiţa
De asemenea, peste 30 de tineri bistriţeni au ales să meargă la sfârşitul acestei luni în prima tabără de iarnă de la Colibiţa, judeţul Bistriţa Năsăud. Organizată de asociaţiile de tineret de la nivelul protopopiatelor Bistriţa, Beclean şi Năsăud, tabăra „Bucuria de a fi tânăr“ va avea loc în perioada 30 ianuarie - 2 februarie.
S-au înscris până acum 32 de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, iar cei care doresc să participe se mai pot înscrie în zilele următoare, fiind libere încă 3 locuri. Potrivit inspectorului eparhial pentru tineret de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, pr. Tudor Mudure, tinerii ce vor participa la tabăra de iarnă de la Colibiţa vor avea parte de o serie de ateliere practice, precum cel de teatru, hand-made, quilling, cruciuliţe şi metaniere, precum şi discuţii duhovniceşti, program de rugăciune şi activităţi şi jocuri specifice de iarnă. (Andreea Pâgleşan)