Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Ţara de origine, obligatorie pe etichetele produselor din carne

Ţara de origine, obligatorie pe etichetele produselor din carne

Data: 05 Aprilie 2015

La 1 aprilie 2015 au intrat în vigoare noi reguli de etichetare a produselor din carne, prezente pe piaţa din România şi din celelalte state membre ale Uniunii Europene. Noile etichete conţin informaţii despre ţara sau ţările în care animalul s-a născut, a fost crescut, sacrificat şi procesat. Potrivit unui comunicat al reprezentanţei Comisiei Europene în România, în cazul unei singure ţări, etichetele vor menţiona doar "ţara de origine". Noile reguli se aplică pentru carnea proaspătă, refrigerată sau congelată provenită de la porcine, ovine, caprine şi păsări de curte, vândută sub formă preambalată consumatorilor finali şi unităţilor de restauraţie colectivă. “Statele membre pot decide să extindă noile reguli de etichetare şi la carnea care nu este preambalată, se mai arată în comunicatul CE. Uniunea Europeană este un exportator net de carne, ţările membre producând anual 45 milioane tone de carne, dintre care 23 milioane tone de carne de porc, 13,4 milioane tone de carne de pasăre, 7,7 milioane tone de carne de vită şi 900.000 tone de carne de oaie şi capră. (Oana Nistor)