Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Târgul Naţional al Mierii

Târgul Naţional al Mierii

Data: 04 Aprilie 2014

Cea de a X-a ediţie a Târgului Naţional al Mierii şi-a deschis, ieri, porţile, pe platforma apicolă Băneasa, unde vizitatorii sunt aşteptaţi, timp de trei zile, de cei peste 120 de apicultori veniţi din toate colţurile ţării, informează agerpres.ro. Expozanţii etalează o gamă extrem de diversificată, de la produse obţinute direct din stupină până la produse apicole condiţionate sau alte preparate derivate din produse apicole - suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc.

De asemenea, de acest târg vor putea beneficia şi apicultorii, deoarece vor fi prezente şi produsele dedicate acestora - stupi şi componente, utilaje şi alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriţie sau cărţi de specialitate.

Potrivit datelor statistice, România produce anual, în medie, 20.000 de tone de miere, clasându-se pe locul patru în Europa. România deţine, în prezent, 1,47 milioane de familii de albine şi are în jur de 40 de mii de apicultori la nivel naţional, peste 60% dintre aceştia fiind membri ai Asociaţiei Crescătorilor de Albine. În schimb, dacă la producţie suntem pe primele locuri în Europa, în ceea ce priveşte consumul, datele indică o medie de 500 de grame pe locuitor/an, mult sub media ţărilor UE, unde se consumă între 1,5 kilograme (Olanda şi Belgia) şi chiar două kilograme în Germania. (Bogdan Cronţ)