Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat, zilele trecute, o propunere legislativă mult așteptată de fermieri. Actul normativ modifică Legea nr. 287/2009 privind Codul civil în sensul instituirii duratei are
„Târguşor de mărţişor” la Zalău
Mărţişoare lucrate manual în cadrul unor şezători caritabile, cu simboluri din etnografia locală sau cu flori de primăvară, au fost puse în vânzare, de miercuri, la Zalău, la un „Târguşor de mărţişor”.
Potrivit precizărilor făcute pentru Agerpres de unul dintre iniţiatorii evenimentului, Alina Zară Prunean, târgul cu mărţişoare tradiţionale se vrea o alternativă la mărţişoarele din comerţ, evenimentul având şi o componentă caritabilă, în sensul că fondurile strânse din vânzare vor fi utilizate pentru copiii defavorizaţi.
„«Târguşor de mărţişor» este a doua ediţie a unui «Târguşor de design local» pe care-l facem noi în Zalău şi încununează o serie de şezători caritabile în cadrul cărora producem, împreună cu doamnele din comunitate, diverse lucruri făcute de mână. De exemplu, de Crăciun am făcut ornamente de brad din lână şi materiale reciclabile şi acum doamnele au cusut sau au pictat mărţişoare, pe care le-am montat în suport clasic de insignă, un fel de piesă de zestre contemporană. O parte din mărţişoare le-am vândut online, o parte le-am trimis la câteva târguri de profil din Bruxelles, Londra şi Paris şi o serie de mărţişoare s-au vândut în această seară“, a declarat Alina Zară.
Aceasta a precizat că mărţişoarele au fost realizate în cadrul unor şezători caritabile, încă din luna septembrie, utilizându-se materiale naturale, simbolistică cu poveste, culori specifice locului.
„Din donaţiile rezultate în urma achiziţionării acestor mărţişoare finanţăm proiecte pentru copiii defavorizaţi din comunitate. Ne-am propus ca în acest an să ducem fondurile într-o direcţie mai clară, pentru consiliere psihologică şi stomatologie“, a adăugat Alina Zară.