Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Taxa pe fast-food rămâne în atenţia Guvernului

Taxa pe fast-food rămâne în atenţia Guvernului

Data: 06 Feb 2010

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Adrian Streinu-Cercel, a declarat că propunerile reţinute din dezbatere vor fi analizate de comisia MS şi că lista cu produsele care ar puteau fi taxate urmează să se elaboreze, procedeul fiind de lungă durată având în vedere că pentru un reper există în jur de 40.000 de produse. Streinu-Cercel a precizat că este vorba de produse cu concentraţie mare de zahăr, grăsimi, şi a dat asigurări că nu vor fi taxate carnea, produsele din carne, legumele, fructele, cerealele, shaorma sau pizza, dar a subliniat că este posibil ca taxa pe fast-food să nu fie adoptată.

Participanţii la dezbatere, reprezentanţi ai patronatelor din industria alimentară, sindicate, ONG-uri, s-au arătat împotriva introducerii taxei şi au venit cu argumente în acest sens.

Reprezentanţii industriei alimentare susţin că taxa va încuraja evaziunea fiscală şi nu va aduce nici un beneficiu pentru sănătate, întrucât oamenii săraci vor apela la comerţul la negru şi vor mânca produse şi mai proaste.

Reprezentanţii producătorilor de alimente susţin că MS nu s-a consultat cu aceştia şi a elaborat un act normativ fără să cunoască realităţile şi să aibă un studiu de impact.