Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Tinerii, dornici să-şi achiziţioneze o locuinţă
O treime dintre participanţii la un studiu de piaţă declară că îşi doresc să-şi cumpere o locuinţă, cei mai mulţi fiind atenţi în special la calitatea materialelor, vechimea clădirii şi distanţa faţă de locul de muncă. Potrivit Eurostat, România este ţara din UE cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe.
Scumpirile la materialele de construcţii au dus în sus şi preţurile la imobile, fie că vorbim de case sau apartamente, însă acest lucru nu i-a ţinut departe pe cumpărători. Piaţa imobiliară a cunoscut în luna iulie o ascensiune pe toate palierele în raport cu luna iunie. Potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare în luna iulie 2021 a fost cu 9.173 mai mare faţă de perioada similară a anului 2020.
Totodată, un studiu realizat de Reveal Marketing Research arată că tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani declară că intenţionează să îşi achiziţioneze anul acesta propria lor locuinţă, deşi 6 din 10 sunt de părere că piaţa imobiliară din România va continua să crească în anul 2021.
O treime dintre respondenţii sondajului realizat în luna aprilie pe un eşantion reprezentativ din mediul urban şi rural au declarat că îşi doresc să-şi cumpere o locuinţă, iar cei mai mulţi dintre ei urmăresc achiziţia unei case.
Persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani plănuiesc să îşi cumpere o casă (33%), iar achiziţia unui apartament este preferată în special de persoanele de până în 45 de ani. „Dacă pentru respondenţii de peste 45 de ani sunt mai importante costurile de întreţinere (86%) şi comunitatea/vecinii (72%). Printre detaliile importante pe care tinerii le iau în considerare atunci când îşi doresc să devină proprietarii unei locuinţe se mai numără calitatea materialelor de zidărie folosită (86%), vechimea clădirii (84%) şi distanţa faţă de locul de muncă (72%)”, arată studiul citat de Agerpres.
În ceea ce priveşte categoria de persoane care au construit sau sunt în proces de construire a unei case, 5 din 10 declară că materialul de zidărie din care au construit/ construiesc casa este BCA-ul. Se întâmplă asta, cu precădere, în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani (60%), dar şi în rândul categoriei 45-54 de ani (57%).
„4 din 10 respondenţi aleg BCA-ul pentru că este modern/ inovator şi pentru că este un material cunoscut, popular (31%). 30% dintre respondenţi aleg cărămida pentru că este un material sigur, iar lemnul este ales de 8% dintre respondenţi. Acesta din urmă fiind perceput ca un material sănătos şi cu tradiţie pe piaţă (23%)”, mai subliniază sondajul. (O. N.)