Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat, zilele trecute, o propunere legislativă mult așteptată de fermieri. Actul normativ modifică Legea nr. 287/2009 privind Codul civil în sensul instituirii duratei are
Topul limbilor străine studiate în țările europene
Majoritatea elevilor din ciclul primar şi secundar din Uniunea Europeană (UE) studiau în 2020 cel puţin o limbă străină, proporţia fiind de 96,1% în rândul elevilor din ciclul primar, 98,4% în rândul elevilor din ciclul gimnazial şi 90,3% în rândul elevilor de liceu, arată datele publicate vineri de Eurostat.
În Luxemburg şi Franţa, toţi elevii de la liceele generale studiază două sau mai multe limbi străine. Pe locurile următoare se situează România, Finlanda şi Cehia, unde 99% din elevii de la liceele generale studiază două sau mai multe limbi străine. Ţara noastră se află în frunte, însă în privinţa liceelor vocaţionale, unde aproape toţi elevii (97%) studiau, în 2020, două sau mai multe limbi străine. Pe locurile următoare se situează Finlanda (89%), Luxemburg şi Polonia (ambele cu 77%).
În 2020, engleza era limba străină cea mai frecvent studiată de elevii de liceu din UE, procentul fiind de 96% în cazul liceelor generale şi de 79% în cazul liceelor vocaţionale. Pe locurile următoare, la liceele generale, se situează limba spaniolă (27%), franceza (22%), germana (21%) şi italiana (3%). Limba rusă este cea mai răspândită limbă non-UE studiată în blocul comunitar (3% la nivel general), acest lucru fiind valabil în special în Estonia (67%), Letonia (57%), Lituania (30%) şi Bulgaria (24%). În liceele vocaţionale, limba germană este a doua după limba engleză, cu 18%, urmată de franceză (17%), spaniolă (7%) şi rusă (2%).