Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
„Tradiţii şi obiceiuri în Postul Mare“ la Târgu-Mureş
La ediţia I a Festivalului cultural-religios „Tradiţii şi obiceiuri în Postul Mare“, organizat de Protopopiatul Târgu-Mureş în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, cu sprijinul Primăriei Târgu-Mureş şi a unor societăţi, au fost prezenţi, timp de trei zile, numeroşi vizitatori şi colaboratori.
Au fost organizate, în cadrul festivalului, expoziţii de obiecte liturgice vechi, icoane, obiecte de artă populară, precum şi expoziţii cu specialităţi gastronomice de post. Tot aici, în premieră, a fost prezentată expoziţia de icoane pictate pe coji de ouă a artistei Persida Negruţi, profesoară la Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu“ din Târgu-Mureş. Remarcabilă a fost prezenţa, în număr mare, a copiilor din municipiu, care, sub îndrumarea unor dascăli inimoşi, au iniţiat un atelier de pictură pe sticlă. Copiii din cadrul Centrelor de Asistenţă Socială din Târgu-Mureş şi Sâncraiu de Mureş, aflaţi în grija părintelui inspector Petru Sala şi a părintelui Ovidiu Bârsan, şi-au prezentat creaţiile pascale. O parte dintre ei şi-au putut expune nestingherit talentul de desenatori pe asfalt, iar alţii şi-au descoperit dragostea faţă de pictura bisericească pe sticlă.
Nu au lipsit nici pricesnele specifice Postului Mare, interpretate de corurile parohiilor „Sfânta Ana“ din Târgu-Mureş, condus de părintele Cătălin Maier, Sângeorgiu de Mureş II, condus de părintele Eugen Bărăian, corul de copii din parohia Ungheni II, condus de profesoara Dana Suciu, corul „Anastasios“ din Târgu-Mureş, corul Catedralei Mici, corul de la „Biserica de Lemn“, păstorită de protopopul Olimpiu Zăhan, corul studenţilor de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia şi al credincioşilor din Voiniceni. Printre interpreţi s-au aflat şi artişti locali şi nu numai, precum: Dorina Oprea, Leontina Pop, Adina Popa, Nelu Şopterean şi familia Ţogorean. Participanţii au descoperit în tot ce a fost expus şi ce s-a discutat în aceste zile aspecte importante ale credinţei şi dragostei faţă de tradiţia străbună a neamului românesc. Coordonatorul evenimentului a fost protopopul de Târgu Mureş, Olimpiu Zăhan, un adept al „regenerării spirituale“ al tinerilor şi nu numai, împreună cu un grup de preoţi şi credincioşi, cu dragoste faţă de credinţa şi tradiţia românească.