Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat, zilele trecute, o propunere legislativă mult așteptată de fermieri. Actul normativ modifică Legea nr. 287/2009 privind Codul civil în sensul instituirii duratei are
Centrul BASILICA, premiat pentru promovarea mesajului pro-viață
Asociația Studenți pentru Viață a organizat marți, 15 mai 2018, cea de-a doua ediție a Galei Voluntarilor Marșului pentru Viață 2018, la care au participat peste 100 de persoane. Centrul BASILICA, prin jurnaliștii de la „Ziarul Lumina”, Agenția de știri BASILICA, Radio TRINITAS și TRINITAS TV, s-a aflat în fruntea celor care au primit „diplome de mulțumire pentru activitatea de informare și educare pro-viață”.
Prezent la eveniment, pr. Nicolae Dascălu, consilier patriarhal și directorul Publicațiilor Lumina, a subliniat că misiunea pe care și-au asumat-o tinerii pro-viață „este total compatibilă cu misiunea presei bisericești. Noi nu căutăm neapărat rating, ci să le folosim oamenilor, iar când găsim în societate parteneri care să poată transmite un mesaj puternic pe linia valorilor creștine, participăm cu toată dragostea. Darul vieții trebuie ocrotit, trebuie purtat ca o făclie de Înviere, pentru că nu este minune mai mare pe lume decât nașterea unui om”.
La gală a participat și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, care a declarat că instituția pe care o reprezintă are mereu brațele și ușile deschise pentru studenții care luptă pentru viață. „În societatea modernă, care neglijează dramatic valorile morale și valoarea vieții, ei transmit un mesaj întremător, care ne dă și nouă curaj să mergem pe calea slujirii Celui Care a spus că este Calea, Adevărul și Viața”, a spus acesta.
Informarea despre viață este esențială. Sunt oameni care încă nu știu faptul că la ora actuală știința confirmă umanitatea deplină a copilului nenăscut: are ADN-ul diferit de al ambilor părinți, din a treia săptămână de viață i se detectează primele bătăi de inimă și începe să i se formeze creierul, iar primul zâmbet îi apare la 11 săptămâni de la concepție.
Irina Chiriac, realizatoarea emisiunii „Credința lucrătoare prin iubire” de la Radio TRINITAS, afirmă că informarea, familia și educația îi pot da putere femeii să aleagă ceea ce o îndeamnă conștiința.
Colega ei, Diana Parizianu, realizatoarea emisiunii „Viața de familie”, crede că rolul jurnalistului pro-viață este să le dea oamenilor încredere.
Pe lângă mărturisirea creștină și informarea pro-viață, măsurile concrete sunt la fel de importante. Marșul pentru Viață, organizat anual la finele lunii martie, declarată Luna pentru Viață, continuă să le propună autorităților acordarea, începând din a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizații pentru femeia însărcinată, legalizarea încredințării spre adopție imediat după naștere - după modelul american și britanic - și înființarea de centre de sprijin în criza de sarcină.
Unii voluntari își văd activitatea ca pe o mărturisire creștină. Un îndemn impresionant a venit de la un voluntar care și-a îndemnat colegii să fie stegari: „Pentru că e Anul Centenarului Marii Uniri, îmi vine în minte imaginea unui stegar. Este unul din cei mai importanți oameni în luptă, adesea și cel sacrificat.”
„În această seară ne-am întâlnit pentru a celebra curajul, libertatea de exprimare și implicarea”, spune Alexandra Nadane, președinta Asociației Studenți pentru Viață. Ea adaugă că aceia care acum pun umărul la dezvoltarea mișcării pentru viață și pentru familie furnizează cărămizile cu care generațiile viitoare vor construi ceva măreț: „Știu că uneori avem impresia că ceea ce construim ziua se dărâmă noaptea. Dar pe această temelie vor continua să construiască copiii și nepoții noștri. Am oferit drept exemplu realizarea Marii Uniri: cei care au înfăptuit-o au reușit pentru că generațiile de dinainte s-au dăruit și s-au jertfit pentru un ideal în care credeau, deși nu aveau certitudinea realizării lui”.