Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Tur gastronomic pentru turişti în Dobrogea

Tur gastronomic pentru turişti în Dobrogea

Un articol de: Oana Nistor - 18 Aprilie 2016

Proiectul turistic „Navigând pe aromele Dunării”, susţinut de Slow Food România şi Asociaţia „Ivan Patzaichin-Mila 23”, va promova începând cu sezonul estival 2016 „istoria şi cultura locală, păstrate din generaţie în generaţie în preparatele tradiţionale nord-dobrogene”. „După cinci ani de tatonări, pentru prima dată Dobrogea va oferi un tur gastronomic turiştilor străini. Întâlnirile cu tulcenii din localităţile izolate din judeţ, Crama regală din Măcin, Parcul Naţional Munţii Măcinului, oraşul Tulcea şi localitatea Mila 23 din Delta Dunării sunt câteva repere ale acestui prim tur gastronomic”, a declarat Tiberiu Cazacioc, coordonatorul Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor şi colaborator al Asociaţiei „Ivan Patzaichin-Mila 23”, citat de Agerpres. Bucătăria Deltei Dunării este „de o bogăţie fascinantă prin diversitatea reţetelor şi a instrumentelor folosite pentru prepararea hranei”, potrivit Asociaţiei „Ivan Patzaichin-Mila 23”, care subliniază că mâncarea „este o parte a istoriei insuficient promovată”. Proiectul „Navigând pe aromele Dunării” este dezvoltat de Asociaţia „Viaggiare i Balcani”, în cooperare cu diverse organizaţii locale, precum mişcarea Slow Food în România, asociaţia având activităţi turistice prin care promovează conceptul de „slow food” şi de conştientizare a importanţei produselor culinare locale, a soiurilor vegetale şi a speciilor de animale specifice în ţările balcanice - Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia, România.