Subvenţiile agricole acordate în Delta Dunării sunt dăunătoare atât naturii, cât şi comunităţilor de acolo, iar îndiguirile realizate pentru a face loc incintelor agricole au dus la scăderea fertilității
Turismul viticol se extinde şi în România
Ţara noastră se află pe locul 13 în topul mondial al celor mai mari producători de vin, iar dintr-un total de 140 de crame care produc şi vând vin îmbuteliat, 30 de crame practică turismul viticol local, potrivit datelor preliminare publicate recent de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV). Cu toate acestea, turismul viticol, cunoscut şi sub denumirile de oenoturism sau enoturism, a fost aproape inexistent în ţara noastră până în urmă cu câţiva ani. „România ocupă în acest moment locul 5 la nivel european din punctul de vedere al suprafeţei de peste 200.000 de hectare de viţă-de-vie cultivată şi locul 6 în Uniunea Europeană din perspectiva producţiei. Avem potenţial de creştere şi interes atât din partea cramelor, cât şi a turiştilor, astfel încât ţara noastră să cunoască o dezvoltare din ce în ce mai mare a turismului viticol local, inexistent până acum câţiva ani”, potrivit Alinei Iancu, fondator CrameRomania.ro şi ReVino.ro, într-un comunicat citat de Agerpres. Astfel, în România, turismul viticol a început să cunoască o dezvoltare semnificativă, la aceasta contribuind în special investiţiile realizate de crame şi cererea tot mai mare venită din partea clienţilor pentru acest tip de călătorii personalizate şi orientate către experienţe.