Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Ultimele consolidări la digul de apărare de la Galaţi
Digul de apărare a municipiului Galaţi, lung de patru kilometri, a fost finalizat, ultimele lucrări fiind cele de consolidare şi de pompare a apelor infiltrate. Digul este format din saci umpluţi cu nisip, aşezaţi deasupra digului de beton existent. În prelungire, pe două străzi ale cartierului Valea Oraşului există hidrobaraje care au la bază peste peste 250.000 de saci cu nisip. Potrivit Prefecturii Galaţi, 150 de specialişti de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Galaţi, Argeş, Mureş, Vaslui, Botoşani, Oradea monitorizează lucrările realizate de peste 1.400 de pompieri, jandarmi şi militari.
Vicepreşedintele Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Mihai Capră, susţine că digul va rezista viiturii, iar cartierul gălăţean Valea Oraşului este asigurat. Viceprimarul municipiului Galaţi Nicuşor Ciumacenco afirmă, însă, că varianta spargerii digului pe malul tulcean, la Cotu Pisicii, ar trebui în continuare luată în calcul de către Guvern. Ieri au sosit la Galaţi şi echipamentele trimise de Belgia şi Austria pentru a sprijini eforturile de reducere a efectelor inundaţiilor. Este vorba despre cinci generatoare electrice, 11 motopompe, o instalaţie de purificare a apei şi 5.000 de recipiente, din Belgia, zece motopompe şi trei generatoare electrice din Austria. Dunărea depăşea cotele istorice din 2006, ieri, la Brăila, Galaţi şi Feteşti, iar nivelul maxim se va înregistra vineri sau sâmbătă, la Galaţi, cu 687 de centimetri, o situaţie dificilă fiind înregistrată şi pe Prut, pe sectorul Ungheni-Prisăcani, unde presiunea apei asupra digurilor se va menţine mult timp.