Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Via Transilvanica este accesibilă virtual călătorilor din toată lumea
Aproape 900 de kilometri din cei peste 1.400 pe care se întinde Via Transilvanica pot fi „exploraţi” virtual prin aplicaţia Street View, au anunţat, în această săptămână, într-un eveniment oficial, reprezentanţii Google România. Astfel, folosind Google Maps, un călător virtual pe acest traseu se poate opri la Mănăstirea Suceviţa, poate face un tur al Castelului Teleki de la Posmuş, poate vizita Ulpia Traiana Sarmizegetusa sau se poate „plimba” prin pădurile dese ale Bucovinei.
Iniţiativa Google de a digitaliza Via Transilvanica reprezintă un bun exemplu „cu privire la modul în care tehnologia ne poate face viaţa mai uşoară” şi poate contribui la dezvoltarea unor zone de interes, a afirmat la eveniment Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Via Transilvanica, primul traseu de drumeție de lungă distanţă din România, traversează țara de la Putna la Dunăre prin zece judeţe (Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Sibiu, Braşov, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin şi Mehedinţi) și a fost lansată oficial la 8 octombrie 2023, după patru ani de amenajare.
„Temelia pe care s-a construit Via Transilvanica înseamnă un univers rural şi un patrimoniu natural excepţional, trecând prin două mii de ani de istorie, cultură şi diversitate. Parteneriatul cu Google este absolut firesc, căci prezenţa pe Street View şi Google Maps oferă acestui proiect o deschidere către toate persoanele conectate la internet”, a transmis, potrivit Agerpres, Alin Uşeriu, fondator şi preşedinte Tăşuleasa Social, asociația care a inițiat proiectul.
În perioada următoare, Via Transilvanica urmează să fie publicată pe Google Maps sub forma de „hiking trail”. (C. Z.)