Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Zile de aducere aminte la Timişoara
La Timişoara au continuat, ieri, manifestările dedicate împlinirii a 23 de ani de la izbucnirea Revoluţiei Române din decembrie 1989.
Au avut loc pelerinaje şi depuneri de coroane la locurile de martiriu al tinerilor căzuţi în acele zile de luptă fără arme împotriva regimului totalitar. Asociaţia "Memorialul Revoluţiei" a organizat un pelerinaj la monumentele dedicate eroilor, pe traseul: Primăria Timişoara - Grădina de vară "Capitol" - Casa Tineretului - Spitalul Judeţean - Complexul Studenţesc - Podul Decebal - Piaţa Traian - Bd. Take Ionescu - Calea Lipovei - Piaţa 700 - Piaţa Sf. Gheorghe - Hotel Continental - Muzeul Banatului - Piaţa Kutt. La ora 17.00, în Piaţa Operei (Victoriei) a avut loc un spectacol de colinde susţinut de Ansamblul folcloric "Timişul" al Casei de Cultură a municipiului Timişoara, iar de la ora 19.00, un program de colinde pe treptele Catedralei mitropolitane, unde au fost aprinse candele în memoria eroilor din decembrie 1989. Seara, urmaşi ai martirilor şi rude ale acestora, împreună cu reprezentanţi ai Forumului Revoluţiei din Decembrie 1989 Libertatea Timişoara, au plecat spre Bucureşti şi Slatina, unde se organizează pelerinaje. Data de 18 decembrie readuce în memoria timişorenilor ziua în care, în 1989, la Spitalul Judeţean Timişoara au început anchetarea răniţilor şi sustragerea celor 40 de cadavre ale martirilor Revoluţiei. Sustragerea cadavrelor a fost supravegheată de col. Nicolae Ghircoiaş, care ocupa funcţia de şef al Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General de Miliţie. Luni, la Cimitirul Eroilor din Timişoara, unde au avut loc o slujbă de pomenire şi un parastas, s-au aflat aproximativ 30 de revoluţionari şi urmaşi ai eroilor. Asociaţia "16 Decembrie" a adus la cimitir 111 lumânări albe ce aveau pe ele chipurile celor 111 eroi care au murit în urmă cu 23 de ani, pentru libertate, la Timişoara. La Cimitirul Eroilor a fost aşezată şi o masă cu colivă, cozonaci, fructe şi vin care au fost date de pomană. Data de 17 decembrie a fost declarată zi de doliu pentru Timişoara, iar instituţiile au arborat drapelul României în bernă.