Iritată că Occidentul a permis Kievului să-i lovească teritoriul cu rachete cu rază lungă de acţiune, Rusia a testat o rachetă balistică cu rază medie având Ucraina drept țintă. Atacul creşte „amploarea
Zona împădurită a României se măreşte
Pădurile României ocupă aproximativ 30% din suprafaţa ţării, în creştere faţă de anii trecuţi, când procentul era de 26,8%, a declarat directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) - Romsilva, Valerian Solovăstru. "Până nu demult, noi raportam doar suprafaţa de fond forestier, dar acum intră şi vegetaţia din afara fondului forestier. Practic, creşterea pe care o înregistrăm se datorează mai mult prin includerea unor suprafeţe care existau, dar nu erau tratate ca pădure. Există şi un procent mai mare de creştere a fondului forestier pe zona de munte, o creştere destul de substanţială, deoarece zona cu păşuni s-a împădurit în ultimii 20 de ani din cauza reducerii efectivelor de animale. Din păcate, suprafaţa împădurită a scăzut în zona de câmpie, unde şi aşa suntem deficitari", a adăugat Solovăstru. Pe zona de munte se înregistrează un grad de împădurire de circa 70 de procente, faţă de 60% anterior, conform rezultatelor actuale ale programului de inventariere, iar în zonele de deal procentul a crescut de la 30 la 35-36%.
Probleme sunt în zona de câmpie, unde procentul de împădurire ar putea ajunge, de la 8%, la numai 5 procente. La nivelul Uniunii Europene, gradul de împădurire este, în medie, de 33%, deşi sunt ţări precum Austria şi Germania cu un grad de peste 40%, iar în ţările nordice cu procente de peste 80%.