Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Academia Română lansează, vineri, „Panteonul României“
Academia Română lansează vineri, în cadrul unei sesiuni consacrate sărbătoririi Marii Unirii din 1918, Proiectul Naţional „Panteonul României“, prin care propune înfiinţarea unei instituţii destinate marilor personalităţi române.
Vineri, de la ora 11:00, în Aula Academiei Române va avea loc sesiunea consacrată împlinirii a 90 de ani de la Marea Unire, organizată de Secţia de ştiinţe istorice şi arheologie, la care vor lua cuvântul Dan Berindei, vicepreşedinte al Academiei Române, academicienii Alexandru Zub, preşedintele Secţiei de ştiinţe istorice şi arheologie, Florin Constantiniu şi profesorul Nicolae Edroiu, membru corespondent al Academiei Române. După această sesiune, Proiectul Naţional „Panteonul României“ va fi prezentat de Păun Ion Otiman, secretar general al Academiei Române, după cuvântul de deschidere rostit de preşedintele instituţiei, Ionel Haiduc. Academia Română propune Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului României, precum şi opiniei publice, înfiinţarea unei instituţii de reprezentare naţională, care să se numească, într-un spirit de tradiţie europeană, Panteonul României. El va concentra ilustre personalităţi din viaţa cultural ştiinţifică a ţării: scriitori, artişti, oameni de ştiinţă, istorici, inventatori, oameni politici, mareşali ai României, comandanţi străluciţi de mari unităţi, figuri reprezentative ale mişcării naţionale de rezistenţă sau înalţi ierarhi. Pentru realizarea acestui proiect Academia Română propune înfiinţarea unei fundaţii.