Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Al treilea an de învăţământ dual la Reşiţa
Două unităţi de învăţământ cu profil tehnologic din Reşiţa, alături de Primăria municipiului şi peste 30 de agenţi economici vor colabora, începând cu anul şcolar 2019 - 2020, pentru dezvoltarea învăţământului profesional dual.
„Sunt bucuros că am ajuns cu şcoala duală în cel de‑al treilea an, că avem 171 de locuri solicitate. Am rugat cadrele didactice să ni se alăture în acest demers şi, în lunile martie, aprilie, mai, să mergem în judeţ şi să prezentăm oferta educaţională, care este una foarte generoasă. (...)Dacă oamenii află că elevilor li se oferă trei mese gratuite pe zi, cazare gratuită şi, pe lângă acestea, mai şi câştigă 400 lei pe lună în şcoala duală, foarte mulţi părinţi îşi vor trimite copiii la oraş, aşa cum o făceau prin anii '70 - '80”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.
Şcoala duală şi copiii de 14 - 15 ani pot reprezenta, în opinia primarului, viitorii specialişti care pot să readucă la viaţă oraşul, în următorii ani.