Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Aula Universităţii din Craiova, denumită „Mihai I”
La propunerea Consiliului de Administraţie, Senatul Universităţii din Craiova a decis, în semn de recunoştinţă şi respect faţă de fostul suveran al României, ca Sala Albastră, principala sală de ceremonii a universităţii, să se numească Aula „Mihai I”.
„Sala Albastră a devenit spaţiul celor mai înalte ceremonii universitare, spaţiul în care cel mai înalt for al vieţii academice, Senatul universitar, îşi desfăşoară lucrările care decid cursul vieţii academice craiovene, spaţiul în care, din timp în timp, se reunesc profesori, studenţi, mediul socioeconomic, iar fiecare întâlnire înseamnă un nou pas pe drumul cunoaşterii şi al justei înţelegeri. Aula «Mihai I» este şi semnul moştenirii spirituale pe care comunitatea academică din Craiova o are în grijă, semnul statorniciei, al demnităţii şi înţelepciunii, valori care desăvârşeşc cunoaşterea”, se precizează într-un comunicat al Universităţii din Craiova.
Universitatea din Craiova face parte din familia instituţiilor care poartă semnătura Regelui Mihai I, pentru că, pe 25 aprilie 1947, în Monitorul Oficial apărea Legea nr. 138 prin care Regele Mihai I aprobă înfiinţarea Universităţii din Craiova.