Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică
Elevii români au obţinut cinci medalii şi locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică ce s-a desfăşurat în Kazahstan, la Astana, în perioada 13-21 iulie, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) într-un comunicat. Olimpicii români au obţinut două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz. Datorită acestui rezultat, România s-a clasat pe primul loc în Europa şi pe locul 10 la nivel mondial, fiind printre puţinele echipe ai căror componenţi au fost medaliaţi „in corpore“. Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), distins cu aur şi la ediţia precedentă, şi Ştefan Eniceicu (clasa a X-a). Medaliile de argint au fost obţinute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint şi anul trecut, şi Tudor Creţu (clasa a X-a). Gabriel Găitan (clasa a XII-a) a intrat în posesia medaliei de bronz. Toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
A 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică a reunit peste 190 de concurenţi din 48 de ţări. Delegaţia României, condusă de Adrian Dafinei, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti, şi însoţită de Sebastian Popescu, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii „A.I. Cuza“ din Iaşi, a revenit în ţară luni seară pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“. (O.N.)