Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Congres al cadrelor didactice la Alba-Iulia
Câteva sute de educatoare, învăţători şi profesori din România, Moldova, Ucraina şi Serbia vor participa, în perioada 6-9 august, la un congres găzduit de Alba-Iulia, în anul Centenarului, potrivit unui comunicat transmis de Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIRo). Conform sursei citate, la Congresul Cadrelor Didactice din România şi al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare, al 41-lea congres al AGIRo, vor fi numeroase cursuri şi ateliere, iar edituri prestigioase îşi vor prezenta noutăţile.
În cadrul forumului, va fi evocat şi rolul dascălilor în înfăptuirea Unirii. „La 1 Decembrie 1918 au participat câte 2 delegaţi de la fiecare dintre cele 37 reuniuni învăţătoreşti din Ardeal, Banat, Crişana şi Maramureş şi câte un delegat de la fiecare dintre cele 27 şcoli secundare, institute teologice, pedagogice şi şcoli civile româneşti. Cadre didactice au mai participat atunci şi ca delegaţi aleşi în cercurile electorale româneşti, dar şi delegaţi reprezentând societăţi culturale sau secţiuni comitatense ale Gărzii naţionale. Pe lângă aceşti învăţători şi profesori cu drept de vot au mai fost prezente la Marea Adunare Naţională alte sute de cadre didactice, însoţind sătenii români din toate zările Transilvaniei”, se menţionează în comunicatul citat.
La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi Nicolae Furdui Iancu, învăţător timp de mai mulţi ani în Alba-Iulia, oraşul în care interpretul de muzică populară locuieşte.