Muzeul Municipiului București prezintă, la Palatul Suțu, o expoziție de gravuri cu imagini din Țările Române văzute de francezul Auguste Lancelot în 1860, când a călătorit prin diverse sate și orașe pentru
Inovație RMN în oncologie prezentată la Academia Română
În Aula Academiei Române (AR) va avea loc, în 29 aprilie, conferinţa „Timpul pentru diagnostic: contribuția rezonanței magnetice nucleare”, ce va fi susţinută de prof. dr. Paul Vasos, coordonatorul Laboratorului de biofizică și aplicații biomedicale ELI-NP, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”. Evenimentul este dedicat evoluției recente a spectroscopiei de rezonanță magnetică nucleară (RMN), prin care se pot detecta, de timpuriu, efectele moleculare ale tratamentelor oncologice, identificate pe baza metodelor de ameliorare a sensibilității la detecție (Polarizare Dinamică Nucleară). Acest progres științific interdisciplinar facilitează rolul RMN în formularea diagnosticului medical și asigură competitivitatea medicinei românești în tratarea maladiilor oncologice, informează acad.ro.
Cu o experiență în biospectroscopie de peste 25 de ani, prof. dr. Paul Vasos coordonează cercetări de doctorat în cadrul Școlii Interdisciplinare de Studii Doctorale a Universității din București. Cercetările sale privind metodele de rezonanță magnetică pentru detecție bimoleculară pe diferite scale de timp au condus la obținerea unor brevete de invenție și la articole publicate în prestigioase publicații științifice.